ARC snoept koploper AZSV knap twee punten af

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC heeft zaterdag voor een stunt gezorgd door gelijk te spelen bij AZSV, de koploper van de Hoofdklasse A. En op het dik verdiende punt was niets aan te merken. Het was een levendige wedstrijd met kansen over en weer. Het punt was een beloning voor het moedige spel van de Racing.

Lionel Frederik zette ARC na drie minuten al op voorsprong. De aanvaller kreeg de bal op de rand van het vijf metergebied voor de voeten en schoot de bal binnen. Frederik maakte even later geen 0-2, Jardell Kruisbos wel 1-1. De AZSV'er kon de bal - uit een voorzet - vrij voor het doel intikken. Na rust trad doelman Aäron Balk een aantal keer doortastend op, Frederik zag een schot van de doellijn gehaald worden.

'Dit is een 1-1 waar we trots op mogen zijn. Als je onze jonge gasten tegen deze solide en fysieke sterke ploeg hebben gespeeld, hebben we het heel goed gedaan. Ze hebben als leeuwen gevochten', blikt ARC-trainer Mark Evers terug. ARC staat tiende, vijf punten boven de nacompetitiestreep en acht punten van de koppositie af.

Scoreverloop AZSV - ARC 1-1 (1-1): 0-1 Lionel Frederik, 1-1 Jardell Kruisbos.

Hieronder zijn de interviews met Mark Evers, Neal Arnoldus en Youri Duisterhof na afloop van AZSV - ARC terug te luisteren.