ARC stijgt boven zichzelf uit en plaatst zich voor officiële KNVB Beker

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC heeft een ticket voor de officiële KNVB Beker voor volgend seizoen - met alle profclubs - veroverd. Alle halve finalisten van de districtsbekers voor amateurverenigingen in Nederland mogen meedoen. En de Racing staat in de halve finale van het bekertoernooi in West II.

ARC won donderdagavond in Katwijk de kwartfinale van FC Rijnvogels met 1-3. Tegen de zaterdaghoofdklasser leverde ARC veel strijd en profiteerde het van de ruimte bij Rijnvogels, waar oud-ARC'ers Niek Ossevoort en Joey Lauhouh in de basis startten.

Na twee minuten stond ARC al aan de leiding. Rijnvogels kwam terug in de wedstrijd, maar vlak na rust scoorde Cas Knoester 1-2. In het vervolg van de tweede helft kregen ARC (schot onderkant lat) en Rijnvogels (bal gemist op doellijn) allebei één grote kans op de 1-3 of 2-2.

Beslissing in extra tijd

In blessuretijd, tijdens het slotoffensiefje van Rijnvogels, tekende Stefan den Horder voor de 1-3. ARC kwam eruit via de counter en Den Horder schoot de bal over de te ver voor zijn doel staande Rijnvogels-keeper heen.

Voordat ARC, dat nog kansrijk is voor het kampioenschap in de 1e Klasse A, op zaterdag 11 mei de competitie hervat wordt de halve finale van het bekertoernooi afgewerkt. ARC lootte een uitwedstrijd tegen hoofdklasser FC 's-Gravenzende.

Scoreverloop FC Rijnvogels - ARC 1-3 (1-1): 0-1 Neal Arnoldus, 1-1 Romano van der Stoep, 1-2 Cas Knoester, 1-3 Stefan den Horder.

Hieronder kun je de radio-interviews met Mark Evers, Luuk Samsom (beiden ARC) en Joey Lauhouh (FC Rijnvogels) beluisteren.