ARC verliest halve finale districtsbeker in sensationeel duel

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC is er dinsdagavond niet in geslaagd om de finale van de districtsbeker West II te bereiken. De halve finale tegen FC 's-Gravenzande werd met 4-2 verloren. Ondanks het missen van de eindstrijd heeft ARC wel een startbewijs veroverd voor de KNVB Beker van volgend seizoen met alle profclubs.

Bij het aanbreken van de slotfase ziet het er nog slecht uit voor ARC. De zaterdaghoofdklasser uit het Westland leidt namelijk met 2-0 tegen de Racing. Een kwartier voor tijd maakt 's-Gravenzande een eigen doelpunt en in de 85ste minuut schiet Thomas Lamberts met een afstandsschot de 2-2 op het scorebord.

De strafschoppen lijken de beslissing te gaan brengen (bij een gelijke eindstand volgt er geen verlenging, red.) maar het is een enkele strafschop die de beslissings brengt. Eén minuut voor tijd wordt een tackle van ARC'er Huib Oversloot bestraft met een penalty. Die schiet Ruben de Groot binnen. Diep in blessuretijd wordt het zelfs nog 4-2.

Scoreverloop FC 's-Gravenzande - ARC 4-2 (1-0): 1-0 Frank Broos, 2-0 Jan Verduijn, 2-1 Ziko Ozdemir (eigen doelpunt), 2-2 Thomas Lamberts, 3-2 Ruben de Groot (strafschop), 4-2 Patrick Triep.