ARC wint voor vijfde week op rij en kroont zich tot winterkampioen

ALPHEN AAN DEN RIJN - ARC gaat als winterkampioen van de 1e Klasse A de feestdagen in. De Racing boekte zaterdag bij FC Aalsmeer (2-4) de vijfde zege op rij en gaat met vijf punten voorsprong op de nummer twee van de ranglijst de winterstop in. Nummer twee Zwaluwen '30 heeft komende zaterdag nog wel een wedstrijd in te halen en kan het verschil verkleinen tot maximaal twee punten.

ARC keek al heel vroeg tegen een 1-0 achterstand aan. Martin Cambell scoorde uit de eerste de beste aanval van Aalsmeer. Een minuut later stond de 1-1 al op het scorebord. Lionel Frederik scoorde uit een één-op-één-situatie met de keeper. De tiende minuut moest nog aanbreken.

Daarna beloondde ARC zichzelf niet door de score uit te breiden, al kreeg ook Aalsmeer kansen. In de tweede helft scoorde ARC wel. Voordat het uur op de klok stond hadden Luuk Samsom en Robin de Heij (2x) gescoord. Een eigen doelpunt van Timo de Graaf zorgde in de slotfase voor de 2-4.

Scoreverloop FC Aalsmeer - ARC 2-4 (1-1): 1-0 Martin Cambell, 1-1 Lionel Frederik, 1-2 Luuk Samsom, 1-3 Robin de Heij, 1-4 Robin de Heij, 2-4 Timo de Graaf (eigen doelpunt).

Hieronder kun je de samenvatting van FC Aalsmeer - ARC bekijken, die ook drie dagen lang wordt uitgezonden op televisie, evenals de interviews met Mark Evers en Huib Oversloot: