Bar Amsterdam en Schatjes houden de deuren voorlopig nog gesloten

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bar Amsterdam en Schatjes hebben besloten om de deuren nog niet te openen voor gasten, zodra de coronamaatregelen op zaterdag 25 september verder worden versoepeld. Ondanks meerdere versoepelingen blijft de verplichte sluitingstijd van horecagelegenheden nog op middernacht staan. De Alphense uitgaansgelegenheden eerder op de avond openen zou te veel overlast voor de naastgelegen restaurants met zich meebrengen.

'Onder Bar Amsterdam zit een restaurant. Dat betekent bijvoorbeeld dat de muziek niet voluit kan zolang daar gasten aanwezig zijn', lichtte Bart Kamper eerder al toe namens Bar Amsterdam en Schatjes. Gasten van het restaurant en de uitgaansgelegenheid maken daarnaast gebruik van dezelfde in- en uitgang. 'De stappers en de mensen die een rustig avondje willen eten, dat wordt wel lastig.' Bij Schatjes geldt hetzelfde probleem, daar zit een restaurant boven.

Beide uitgaansgelegenheden vestigen de hoop op het moment dat de verplichte eindtijd voor de horeca komt te vervallen. 'Als we weer door mogen na 00.00 uur, dan wordt het ander verhaal', zegt Kamper. 'Dit omdat we dan om 23.00 uur, de normale tijd, open kunnen en de restaurants geen hinder ondervinden van ons.'

Lees ook: Bar Amsterdam en Schatjes binnenkort weer open? Dat is allesbehalve zeker