Gepubliceerd op 04 April 2019 om 15.23 uur

‘Bernardus maakt komend seizoen overstap van zondag- naar zaterdagvoetbal’

HAZERSWOUDE-RIJNDIJK - Bernardus gaat naar alle waarschijnlijkheid volgend seizoen voetballen op zaterdag in plaats van op zondag. De Hazerswoudse voetbalvereniging heeft donderdag bekendgemaakt een algemene ledenvergadering uit te schrijven voor donderdag 18 april om dit voornemen te bekrachtigen.

De vierde klasse wordt per volgend seizoen afgeschaft in de regio West II, de derde klasse volgt een seizoen later. Het bestuur, de technische staf en de spelersgroep van Bernardus zien het niet zitten om volgend seizoen in de districten West I of Zuid I te voetballen.

Omdat Bernardus op 1 mei zijn keuze moet doorgeven aan de KNVB, maar vermoedelijk pas medio juni duidelijk is of Bernardus zich weet te handhaven in de zondag-derde klasse, wil de club op voorhand kiezen om volgend seizoen de overstap te maken naar de zaterdag-vierde klasse.

Alleen eerste en tweede elftal

Het eerste en tweede elftal van Bernardus gaat de overstap maken van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. De switch van het tweede team is nodig om spelers te kunnen uitwisselen tussen beide teams. Recreatief voetbal blijft wel op zondag bestaan bij Bernardus.

advertentie
.
advertentie