Bestuur en spelers AVV Alphen willen naar zaterdagvoetbal, extra ALV in september

ALPHEN AAN DEN RIJN - Als het aan het bestuur en de spelersgroep van het eerste elftal van AVV Alphen ligt, maakt het vlaggenschip van de voetbalvereniging uit Alphen aan den Rijn volgend seizoen de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Die keuze wordt woensdag 22 september voorgelegd aan de leden van AVV Alphen tijdens een extra algemene ledenvergadering (ALV).

Voetbalbond KNVB maakt het voor clubs mogelijk om volgend seizoen eenmalig de overstap te maken van het zondag- naar zaterdagvoetbal (of andersom) én om op hetzelfde niveau te blijven spelen. Dat geldt voor alle verenigingen met een eerste elftal dat uitkomt in de eerste, tweede, derde of vierde klasse. De deadline ligt op 1 oktober.

In het verleden betekende een vrijwillige overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal dat een team verplicht in de allerlaagste afdeling moest starten, ongeacht het niveau waar de ploeg 's zondags speelde. Daar ziet de KNVB nu van af, omdat de belangstelling voor het zondagvoetbal in rap tempo afneemt onder spelers.

Enquête

Deze zelfde overstapvraag lag tijdens twee eerdere algemene ledenvergaderingen in 2019 en 2020 ook op tafel, maar toen blokkeerden de leden van AVV Alphen een overgang. Uit een enquête die recent door het bestuur gehouden is onder de spelersgroep van Alphen, blijkt dat het overgrote deel de switch van het zondag- naar zaterdagvoetbal wil maken. Nu is het aan de leden, die altijd tegen een speeldagwisseling zijn geweest, om een finale-oordeel te vellen.

Deze zomer verklaarde AVV Alphen op de clubwebsite nog geen plannen te hebben om naar het zaterdagvoetbal over te stappen met het eerste elftal en de recente besluiten in de algemene ledenvergaderingen te respecteren. Het bestuur heeft na de raadpleging onder de spelers toch besloten om de overstapkeuze voor de derde maal voor te leggen aan de leden.

Lees ook: Alphense Boys mag van KNVB niet naar zaterdag-eerste klasse, AVV Alphen blijft op zondag