‘Blikseminslag oorzaak grote brand Proto in Alphens centrum’

Gepubliceerd op 29 juni 2020 om 11.20 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - De zeer grote brand die vrijdag- op zaterdagnacht is ontstaan bij tapasrestaurant Proto in het centrum van Alphen aan den Rijn, is vermoedelijk ontstaan door blikseminslag.

Hoewel de daadwerkelijke oorzaak volgens de politie nooit te achterhalen zal zijn, is dit het enige scenario waar rekening mee gehouden wordt. Brandstichting wordt uitgesloten, zei burgemeester Liesbeth Spies zaterdag al, en een politiewoordvoerder bevestigt maandag dat er geen aanwijzingen zijn dat iets anders dan blikseminslag de oorzaak is.

De brand ontstond rond 03.00 uur in de nok van het monumentale gebouw aan de Rijnkade. Eerder die nacht onweerde het flink boven Alphen. Meerdere branden ontstonden in het Groene Hart als gevolg van blikseminslag.

Twee panden uitgebrand

Het bekende Alphense tapasrestaurant moet als verloren worden beschouwd. De brandweer kon niet voorkomen dat het vuur oversloeg naar de aangrenzende kledingwinkel VERO MODA. Ook dat pand is verwoest. Opticien Pearle en modezaak Miss Etam hebben water- en rookschade. Beide winkels blijven voorlopig gesloten.

Lees ook: Eigenaren Proto: 'Niet te bevatten wat ons is overkomen'

advertentie advertentie