Blooming Boskoop is klaar voor een feestje: ‘We hopen op goed weer’

Foto: Stichting Blooming Boskoop

BOSKOOP – Het Rijneveld in Boskoop wordt komende zaterdag en zondag weer omgetoverd tot de locatie van Blooming Boskoop. ‘We hopen op goed weer’, vertelt Jan Kalkman, bestuurslid van Blooming Boskoop, vrijdag in De Ochtendshow. Er valt zoals gewoonlijk weer van alles te beleven dit jaar.

Het feest dat ook wel bekendstaat als ‘het Boskoopse hippiefestival’, werd woensdag met de Polderloop geopend. Deelnemers gebruikten de benenwagen om de route van 5,5 kilometer af te leggen. Kalkman legt uit hoe de Polderloop werkt: ‘We beginnen bij De Proeftuin. Dan maken we een tocht door de Boskoopse polder en komen dan uiteindelijk via een omweg weer terug bij De Proeftuin.’

Programma zaterdag en zondag

Zaterdag staat in het teken van muziek’, vertelt Kalkman. ‘Dan hebben we vier acts op het hoofdpodium en op het kleine podium hebben we dan driemaal een half uur een zangduo, zang- en gitaarduo en lipsticklust. Die zorgen voor een rustig moment tijdens het geweld op het grote podium.’ Naast het grote podium is er een graffiti-wool gemaakt: ‘Daar komt een graffiti-kunstenaar tijdens het concert. Aan het einde van de avond moet dan dat kunststuk af zijn’, aldus Kalkman.

‘Op zondag hebben we in samenwerking met de gemeente Alphen aan den Rijn de Cultuur4daagse opgericht’, vervolgt Kwakman. De kunstmarkt is daar nu onder andere onderdeel van. ‘Dit wordt georganiseerd door Boskoop Creatief.’ Zondag zijn er straatmuzikanten, een straatpact, een theaterstuk gebaseerd op muziek en een theaterstuk gebaseerd op de beestjes in de polder. ‘En we hebben onder andere twee koren’, voegt Kalkman toe.

Over de verdere inhoud van de zondag vertelt ze: ‘We hebben drie bandjes en er zijn allerlei activiteiten en workshops voor de jeugd.’

Extra informatie en tickets

Zoals bijna ieder jaar is op de zaterdagavond weer het Polderfeest. Kaarten zijn te bemachtigen via de website van Blooming Boskoop. Je moet voor dit feest 18 jaar of ouder zijn. ‘Ik moet natuurlijk ook zeggen dat aan de deur, op de avond zelf, ook kaarten te verkrijgen zijn’, vertelt Kalkman.

‘De zondag is uiteraard voor alle leeftijden en het hele gezin’, benadrukt Kwakman. Hij voegt daaraan toe dat alle andere activiteiten naast het Polderfeest op de zaterdagavond ‘gewoon gratis’ zijn. ‘Dus ook de polder- en cultuurdag.’ 

Lees ook: Uitgaanstips van de week: Blooming Boskoop en een muzikaal verhaal

Hieronder is het interview met Jan Kalkman te beluisteren. De Ochtendshow wordt elke werkdag van 7.00 tot 10.00 uur op de radio uitgezonden door Studio Alphen.