Uitgaanstips van de week: Blooming Boskoop en een muzikaal verhaal

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN – Van swingen op muziek in de polder tot genieten van een tributeband of een muzikaal verhaal. Kristien van den Oever van cultuurplatform Khabbaz geeft in De Ochtendshow tips over wat er tijdens het weekend te doen is in de gemeente Alphen aan den Rijn.

De band Mangrove en tributeband Genesis Project geven vrijdag 7 juni een dubbelconcert in Parkvilla. De avond vol klassiekers en nieuwe symfonische rock wordt georganiseerd door Serious Music Alphen. Ook is er zaterdag 8 juni de tijdloze muzikale theatervertelling Ademtocht in Parkvilla. Arjen Siebel wordt als verteller begeleid door Johanneke Lemkes op piano en Harriët Overbeek op de cello.

Deze week is de aftrap van de Zomerexpositie Galerie Alphen Art. 25 Sta-Art kunstenaars presenteren hun beeldende werk. Dit jaar is het actuele thema van de tentoonstelling opwarming met de titel Hot Art, Sizzling wokrs, Climate Proof Art. De expositie is tot en met 7 augustus te bezoeken van dinsdag tot en met zaterdag.

Muziek in de Boskoopse polder

Het feestweekend van festival Blooming Boskoop begint op zaterdag 8 juni. Je wordt meegenomen terug in de tijd naar de glorieuze jaren 60, 70 en 80 met muziek van vier bands Now What, Have a Cigar, Ven tol en Case Choise. Tussendoor staat het duo Lipstick Lush op het kleine podium. Tijdens de optredens werkt een graffity kunstenaar aan een kunstwerk geïnspireerd op de muziek.

Op zondag 9 juni vindt er nog een onderdeel van Blooming Boskoop plaats: de Music & Art Polderdag. Bezoekers kunnen dan van muziek, theater en een levendige kunstmarkt genieten. Met optredens van onder andere straatmuzikanten, het Pop-in Koor, Ohmega, Rock Vocals, Electic Gem.

De jonge Boskoopse muziektheatermaker Twan Schoonderwoerd en Sanne Bouma presenteren een speciale korte voorstelling Beetje bij beestje. Boskoopse acteurs van Productiehuis Alphen hebben een verrassingsact gemaakt voor de bezoeker. Bij de kunstmarkt van Boskoop Creatief zijn er mooie ambachten te zien zoals een smid en creatieve workshops. 

Lees ook: Uitgaanstips van de week: verschillende muziekstijlen van Zomerspektakel tot fanfareorkest en Barok Consort