Bobby Adekanye over transfer naar Lazio Roma: meeste kans op plek in eerste elftal

ALPHEN AAN DEN RIJN - Van alle clubs uit Duitsland, Italië, Spanje en Nederland waar Bobby Adekanye naar eigen zeggen naartoe kon deze zomer, denkt hij bij Lazio Roma de meeste kans te hebben op speelminuten in het eerste elftal. Dat vertelt de twintigjarige profvoetballer uit Alphen aan den Rijn in een interview met Leidsch Dagblad.

Vorige week werd bekend dat Adekanye Liverpool transfervrij inruilt voor Lazio Roma. Het hing al maanden in de lucht dat Adekanye zou kiezen voor de nummer acht uit de Serie A van afgelopen seizoen. 'Het is wel een club die interesse heeft en waar ik misschien een stap naartoe kan maken, maar ik weet het nog niet honderd procent zeker', zei Adekanye in maart in een uitgebreid televisie-interview met Studio Alphen.

Ruim drie maanden later tekent Adekanye alsnog een meerjarig contract in de Italiaanse hoofdstad. 'Ik heb er lang over nagedacht, maar dit was het beste voor mij. Lazio is een grote club in een mooie competitie. En de fans zijn heel fanatiek', aldus Adekanye in de krant. Voor hoeveel seizoenen Adekanye zich laat vastleggen, moet nog bepaald worden.

Doelstelling: dit seizoen zoveel mogelijk speelminuten

De aanvaller belandde via Alphia, Ajax, FC Barcelona en PSV vier jaar geleden bij Liverpool. Maar omdat hij zijn aflopende contract niet wilde verlengen bij de regerend Champions League-winnaar, mocht Adekanye van de Engelse topclub sinds november 2018 geen wedstrijden meer spelen. Adekanye vond dat hij te weinig perspectief had op een plek in het eerste elftal. Daarom wilde hij geen nieuw langdurig contract aangaan, iets dat Liverpool wel wilde, om te voorkomen dat hij op de tribune gaat verpieteren of in het beloftenteam moest blijven spelen.

Bij Lazio sluit Adekanye direct aan in de hoofdmacht, is hem toegezegd. 'Daar ben ik heel erg blij mee, want ik mag eindelijk met de grote jongens gaan meevoetballen. Nu kan ik aan iedereen bewijzen dat ik er klaar voor ben', zegt Adekanye strijdbaar in het Leidsch Dagblad. 'Het seizoen is voor mij geslaagd als ik veel speelminuten kan maken. Lazio speelt dit seizoen in de Europa League, het zou mooi zijn als we ons volgend jaar kunnen plaatsen voor de Champions League.'