Boomkwekerijmuseum viert 50-jarig jubileum: ‘We willen doorgroeien’

Foto: Boomkwekerijmuseum

BOSKOOP – Het Boomkwekerijmuseum in Boskoop bestaat in 2024 vijftig jaar. Wat ooit begon als een verzameling van verhalen en materialen, is uitgegroeid tot een officieel museum.

Het museum heeft de toekomstplannen vastgelegd in een bidbook. Door de komst van de Tuinen van Boskoop heeft het museum de mogelijkheid om te groeien en toekomstbestendig te worden. Daarvoor wil het museum in de Tuinen van Boskoop een Educatief Centrum maken.

De organisatie is nog op zoek naar maatschappelijke investeerders om deze uitbreiding mogelijk te maken. Het museum heeft extra vrijwilligers nodig voor het doorgroeien.

Wethouder trots op wereldwijde bekendheid kwekerijen

De officiële aftrap van het jubileumjaar vond plaats op donderdag 15 februari met wethouder Anouk Noordermeer en verschillende sponsoren. Museumvoorzitter Michiel Gerritsen blikte kort terug en bedankte de vrijwilligers, sponsoren en vrienden van het museum voor de jarenlange betrokkenheid.

Tijdens de bijeenkomst werd het eerste exemplaar van het bidbook door Gerritsen uitgereikt aan wethouder Noordermeer. Ze is trots op de wereldwijde bekendheid van de Boskoopse kwekerijen. De gemeente wil samenwerken met het Boomkwekerijmuseum om de toekomstplannen te verwezenlijken en gebruikt niet alleen woorden maar ook daden.

Het museum krijgt namelijk een bijdrage van de gemeente voor het toekomstige museumplein. Er is ook een crowdfundingsactie gestart om de plannen te financieren.

Lees ook: Voorjaarseditie Plantarium: ‘Dit is de place to be om voorjaar te starten’