Voorjaarseditie Plantarium: ‘Dit is de place to be om voorjaar te starten’

Foto: Green Retail Events
Jos Verboom (met de prijs in zijn handen), Marije Hoogendoorn en Hans Verboom Foto: Green Retail Events
Foto: Green Retail Events

HAZERSWOUDE-DORP / BOSKOOP – Meer dan 180 kwekers presenteerden hun planten tijdens tweede voorjaarseditie van het Plantarium dinsdag 6 februari en woensdag 7 februari. Op de beurs in Hazerswoude-Dorp, zijn duizenden planten te zien afkomstig uit Boskoop, Nederland en Europa. Ook werden er nieuwe plantensoorten geïntroduceerd.

Direct na de opening op de eerste beursdag stroomde de beursvloer vol. ‘Het was een sfeervolle en ontspannen beurs, met een mooi aantal bezoekers. Ook fijn dat groepen bezoekers, zoals tuincentrumketens de weg naar de beurs wisten te vinden. Zo was er een groep van De Bosrand, die gezamenlijk aftrapten met een kop koffie en vervolgens de beursvloer op gingen’, vertelt beursmanager Marjolein Wieckardt.

Prijs voor bezoekersfavoriet

De beurs was ook in de ban van de Green Retail Award, de prijs voor de Bezoekersfavoriet. Bij de ingang van de beurs stond een presentatie van twaalf nominaties voor de award. Bezoekers van het Plantarium konden met groene ballen stemmen op de beste nieuwe plant.

Kwekerij Verboom B.V. uit Zevenhuizen won met overmacht de prijs met de Winter Angel Helleborus Frostkiss Magico. De plant heeft roze-witte bloemen en gemarmerd blad.

Veenarme planten

Tijdens het Plantarium was er op de Green Future Hub aandacht voor veenarme gekweekte planten. Acht bedrijven presenteerden hun product bij de Hub. Er waren ook specialistische bedrijven aanwezig die tijdens inloop vragensessies bezoekers hebben bijgepraat over de veenarme planten. De verwachting is dat veen bij de teelt een belangrijke rol blijft spelen, maar de sector gaat wel aan de slag om veenarm of veenvrij planten te kweken.

Lees ook: Vakbeurs PLANTARIUM | GROEN-Direkt staat voor de deur