Bouw van nieuwbouwproject Bentwijck moet binnen half jaar starten

BENTHUIZEN - Binnen nu en een half jaar moeten de eerste contouren van het nieuwbouwproject Bentwijck zichtbaar worden. Als alles volgens planning verloopt wordt eind dit jaar of begin volgend jaar als eerste gestart met de bouw van de nieuwe Brede School.

Op dit moment is de gemeente Alphen aan den Rijn nog bezig met de aanbestedingsprocedure. Zodra die is afgerond, laat de bouw van het nieuwe complex niet lang op zich wachten. In de Brede School gaan de Arnoldus van Os-school en de School met de Bijbel zich vestigen. Ook komt er een kinderopvanglocatie van Junis in. De bouw gaat naar verwachting een jaar duren.

Verder moeten er in Bentwijck zo'n 200 nieuwe woningen komen te staan, 54 daarvan zijn sociale huurwoningen. Projectontwikkelaar Van Wijnen bouwt de koopwoningen. Naar verwachting wordt eind dit jaar begonnen met de verkoop van de woningen. 'We hopen dan rond de zomer van volgend jaar te starten met de bouw', meldt een woordvoerder van Van Wijnen.

De koopwoningen in Bentwijck worden in drie verschillende fases verkocht en gebouwd. De eerste fase bestaat uit 41 koopwoningen.