Brand in Boerderij Valkendam mogelijk aangestoken

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De brand die in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 juli woedde in Boerderij Valkendam is mogelijk aangestoken. Dat blijkt uit technisch onderzoek. Gemiva, de organisatie achter de zorgboerderij, heeft aangifte gedaan van brandstichting. 

Door de brand heeft een deel van de boerderij onherstelbare schade opgelopen. 'We zijn dankbaar dat er geen slachtoffers zijn gevallen', zegt Gerard Gerding, voorzitter van de Raad van Bestuur van Gemiva. 

Mogelijk brandstichting

'Uit technisch onderzoek blijkt nu dat de brand mogelijk is aangestoken', aldus Gerding. 'Daarom hebben we aangifte gedaan van een vermoeden van brandstichting. We willen hierbij benadrukken dat we geen enkele aanwijzing hebben dat onze cliënten hierbij betrokken zijn.' 

Momenteel ligt het onderzoek in handen van de recherche. Als het onderzoek afgerond is, worden pas duidelijke conclusies getrokken. 

De zes bewoners die in de voorkant van de boerderij woonden, zijn tijdelijk gehuisvest op het terrein van Swetterhage in Zoeterwoude-Dorp. De dagbesteding op Boerderij Valkendam is volledig hervat. De andere bewoners konden de avond na de brand alweer terug naar hun woning op het terrein.