Brandweer in Benthuizen krijgt nagelnieuw voertuig

Foto: Studio Alphen

BENTHUIZEN – De brandweer van Benthuizen krijgt een splinternieuwe tankautospuit. De vrijwilligers in het dorp ontvangen dit voertuig op zaterdag 2 maart.

Burgemeester Liesbeth Spies en Lilian Weber, directielid van de Veiligheidsregio Hollands Midden, zullen bij de overdracht aanwezig zijn. Inwoners van Benthuizen kunnen van 14.30 tot 17.00 uur dit moment bijwonen. De overdracht heeft plaats in de brandweerkazerne aan de Bentwoudlaan.

Tijdens deze middag is er ook aandacht voor het werk en de werving van vrijwilligers. Voor iedereen in Benthuizen die interesse heeft in het vak, is dit een gelegenheid om kennis te maken met de brandweerlieden en vragen te stellen, of zich zelfs aan te melden. De brandweervrijwilligers zijn en blijven ontzettend belangrijk voor de hulpverlening in Benthuizen, volgens Veiligheidsregio Hollands Midden.

Autoladders en tankspuiten

De nieuwe tankautospuit in Benthuizen is een voorbeeld van de vernieuwing die Brandweer Hollands Midden heeft ingezet. Alle 45 kazernes krijgen gloednieuw materiaal geleverd, van een autoladder tot een watertransportsysteem. De te vervangen tankautospuiten dateren uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven.

De WTS-500 (watertransportsysteem) is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op de veranderde beschikbaarheid van bluswater. Deze voertuigen zijn vanaf 2022 in dienst genomen.

Ook de huidige autoladders zijn aan vervanging toe na twintig jaar. De nieuwe zijn technisch beter uitgerust, wendbaarder en de ladder zelf kan een knik maken. Dat is vooral handig in dichtbebouwd gebied. Het uitleveren van de nieuwe voertuigen is in 2022 gestart en gaat nog door in 2024.

Lees ook: ‘Onaanvaardbaar’ wat in Benthuizen is gebeurd met oud & nieuw: ‘Iets minder grimmig in Rode Dorp’