Brugwachtershuisje naast Alphensebrug krijgt nieuwe bestemming

Foto: Mike Mourits
Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het brugwachtershuisje naast de Alphensebrug krijgt een nieuwe bestemming. Horecagelegenheid Soos aan den Rijn gaat het monument gebruiken om er onder andere vergaderingen met kleine gezelschappen en exposities in te houden.

Het brugwachtershuisje wordt al jarenlang gebruikt door de VVV, maar die verhuist binnenkort naar de nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn. 'Wij willen een bijdrage leveren aan de instandhouding van deze fantastische locatie, een impuls geven aan de verbinding tussen Hoge en Lage Zijde en de Oude Rijn en het bieden van creatieve, zichtbare en leuke nieuwe activiteiten', zegt Pico Kuiper, eigenaar van Soos aan den Rijn. 

Kuiper nodigt mensen uit om mee te denken over mogelijke samenwerkingen met Brugwachtertje aan den Rijn, zoals het gebouw genoemd gaat worden. Inmiddels is al wel bekend dat het brugwachtershuisje startpunt wordt van de stadswandelingen van Gilde Alphen aan den Rijn, er rondvaarten met de Soosboot geboekt kunnen worden en er bloemen van Bloemsierkunt Lemkes verkocht gaan worden.

Lees ook: 26 september opening nieuwe bibliotheek Alphen, Boskoop twee weken eerder