26 september opening nieuwe bibliotheek Alphen, Boskoop twee weken eerder

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - De gloednieuwe bibliotheek middenin het centrum van Alphen aan den Rijn wordt zaterdag 26 september geopend. Nadat rond het middaguur de officiële openingshandeling wordt verricht, kunnen Alphenaren vanaf 13.00 uur naar binnen.

Ieder huishouden krijgt vijf minuten de tijd voor een korte belevingstour door de bibliotheek. Mensen moeten zich van te voren aanmelden bij Bibliotheek Rijn en Venen.

Aan de bibliotheek langs de Thorbeckestraat is twee jaar lang gebouwd. De tijdelijke bieb aan het Aarplein gaat weg. De bibliotheek is nog tot en met zaterdag geopend. Vervolgens is Alphen twee maanden bibliotheekloos zodat de verhuizing voorbereid kan worden.

Boskoopse bibliotheek

Ook de nieuwe bibliotheek in Boskoop is bijna gereed. Op zaterdag 12 september is de opening. Na 13 augustus gaat de bieb aan de Babsloot dicht totdat de nieuwe bibliotheek in het oude raadhuis een maand later de deuren opent. Ook in Boskoop wordt op de openingsdag een belevingstour georganiseerd voor belangstellenden.

Benieuwd hoe de nieuwe bibliotheek in Alphen aan den Rijn eruit ziet? Studio Alphen kreeg eerder deze maand een rondleiding van directeur Hester van Beek. De televisiereportage kun je hieronder bekijken.