Camerabeelden van achtervolging op vermoorde Kelvin Maynard, politie zoekt specifieke getuigen

Gepubliceerd op 12 november 2019 om 20.51 uur

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de televisie-uitzending van Opsporing Verzocht (NPO1) zijn dinsdagavond beelden vertoond van de vermoedelijke daders die Kelvin Maynard achtervolgen vlak voordat de 32-jarige voetballer van Alphense Boys op woensdag 18 september wordt doodgeschoten in Amsterdam.

De politie tast nog altijd in het duister wie de daders zijn. Het rechercheteam is op zoek naar een aantal specifieke getuigen.

Afspraak Maynard op woensdagmiddag

Op bewakingsbeelden is te zien dat de (motor)scooter al enige tijd achter Maynard aan rijdt. Door onderzoek vermoedt de politie dat het duo Maynard al in de gaten hield toen hij op het Wethouder de Roosplein met een aantal mensen stond te praten. Vanaf daar, vlakbij metrostation Gein, zijn ze Maynard waarschijnlijk gevolgd - via onder meer de Wageningendreef en de Valbrugdreef - naar de Langbroekdreef.

De politie komt nog steeds graag in contact met mensen die weten met wie Maynard contact heeft gehad op woensdag 18 september. Hij had mogelijk tussen 13.00 en 14.30 uur een ontmoeting op de Groeneveen in de Bijlmer in Amsterdam. Daar vlakbij, bij een flatgebouw aan de Bijlmerdreef, zou hij tussen 18.30 en 19.00 uur ook een ontmoeting hebben gehad. De politie wil raag weten waarom en met wie Maynard op die locaties was.

Inzittenden twee Volkswagen Polo's

Meer specifiek is de politie op zoek naar twee, vermoedelijk Surinaamse, mannen met wie Maynard op het Wethouder de Roosplein heeft gesproken. Zij vertrokken daar samen met een derde man in een donkerblauwe Volkswagen Polo. De politie is op zoek naar deze mannen. Van een van deze mannen heeft de politie naar alle waarschijnlijkheid de identiteit vastgesteld.

Ook wil de politie graag in contact komen met de inzittenden van een witte auto die die avond op het Wethouder de Roosplein was. Op het moment dat om 19.12 uur Kelvin Maynard het De Roosplein opreed, liepen twee personen richting een geparkeerde auto. Even later reed een witte auto, vermoedelijk een Volkswagen Polo, weg in de richting van de Wageningendreef.

Opvallende helm bestuurder dadervoertuig

Ondanks nuttige informatie van getuigen is nog niet duidelijk op wat voor scooter de vermoedelijke daders precies reden, meldt de politie. 'Het kan een type zijn dat lijkt op bijvoorbeeld een Piaggio Beverly, een brommodel met twee wielen. Maar het zou ook om een wat stevigere motorscooter kunnen gaan met mogelijk twee voorwielen.

Wel is naar voren gekomen dat de bestuurder van de (motor)scooter een donkerkleurige helm op had met opvallende rode punten. Mogelijk was dat een 'Boxer' van het merk ROOF, of een type dat daar op lijkt.

Toedracht van moord

Bijna twee maanden geleden werd de 32-jarige Maynard doodgeschoten in zijn woonplaats Amsterdam. Mogelijk is er sprake van een afrekening. Maynard zou betrokken zijn geweest bij het stelen -van tenminste 400 kilo cocaïne. In de uitzending van Opsporing Verzocht zei de politie dinsdagavond onderzoek te doen naar dat scenario.

Hieronder kun je het gedeelte van Opsporing Verzocht over Kelvin Maynard terugkijken.

advertentie advertentie