De Cascarvieten maakt van voorleesmiddag carnavalsfeest

ALPHEN AAN DEN RIJN - De voorleesmiddag in de bibliotheek van Alphen aan den Rijn stond deze week in het teken van carnaval. En dus kwam carnavalsvereniging De Cascarvieten langs om er een feest van te maken. De kindergarde trad op en ook de jeugdprins en -page waren erbij aanwezig.

Komend weekend is het carnaval. Tijdens Boerenbal op zaterdag 2 maart treden dj René Tulipano, De Havenzangers 2.0 en Ook Tof op. Daarnaast zijn er optredens van de dansgardes, feestkapel De Blaaskaken en wordt om 22.49 uur het nieuwe prinsentrio bekendgemaakt. Op vrijdagmiddag wordt een carnavalsfeest voor 55-plussers georganiseerd, zaterdagmiddag vindt het kindercarnaval plaats en zondagmiddag is er het Frühschoppen voor de hele familie.

Verder wordt dit weekend de 'Goudgele Watertoren' uitgereikt aan één of meerdere personen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Alphense samenleving. En er wordt onthuld wie de nieuwe prins, page, hofmaarschalk, jeugdprins en -page worden. Het overkoepelende thema van het carnavalsweekend is Wild West.

Live bij Studio Alphen

Ook in Boskoop wordt carnaval gevierd. De optocht wordt zaterdag 2 maart live uitgezonden op radio (vanaf 12.00 uur), televisie en internet (beiden vanaf 14.00 uur) door Studio Alphen.