Coronabesmettingen in gemeente Alphen opgelopen van 35 naar 41

Gepubliceerd op 28 maart 2020 om 14.09 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt zondagmiddag zes nieuwe coronabesmettingen in de gemeente Alphen aan den Rijn. Het aantal is in de voorbije 24 uur gestegen van 35 naar 41.

Een 84-jarige man uit Hazerswoude-Dorp is overleden aan de gevolgen van het nieuwe coronavirus. Of het virus meer inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn fataal is geworden, is op dit moment onduidelijk. Het RIVM publiceert daarover geen exacte aantallen.

Meerdere inwoners van de gemeente Alphen liggen in het ziekenhuis. Van sommigen is hun situatie zorgelijk, zei burgemeester Liesbeth Spies (CDA) vrijdagmiddag. Een onbekend aantal van de 41 zieken is genezen verklaard.

10.886 besmettingen, 771 sterfgevallen

In heel Nederland zijn nu 10.866 mensen positief getest op het coronavirus, 1104 meer dan zaterdagmiddag werd gemeld. Het aantal overleden patiënten is met 132 opgelopen naar 771. Onder hen een 84-jarige man uit Hazerswoude-Dorp. In het ziekenhuis zijn 3483 mensen opgenomen (geweest).

'Er komen elke dag ongeveer 100 nieuwe patiënten op de intensive care (IC) bij. Doordat patiënten enige tijd op de IC verblijven, stijgt het totaal aantal patiënten dat op de IC ligt in Nederland op dit moment met ongeveer tachtig per dag', duidt het RIVM zondagmiddag.

Over aantal dagen conclusies trekken

Evenals voorgaande dagen neemt volgens het RIVM het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

'Over een aantal dagen kan geconcludeerd worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking van het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen onder gemelde patiënten, en daarmee hoe goed de genomen maatregelen werken', aldus het RIVM.

Lees ook: Zeker één inwoner gemeente Alphen overleden door coronavirus

advertentie advertentie