Zeker één inwoner gemeente Alphen overleden door coronavirus

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Tenminste één inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat blijkt uit een overzicht dat het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft gepubliceerd.

Uit het overzicht valt niet op te maken om hoeveel overlijdens het exact gaat. GGD Hollands Midden laat in een reactie weten dat ook zij niet over meer informatie beschikt, de gemeente Alphen aan den Rijn was niet bereikbaar voor commentaar. Volgens de GGD krijgen zowel zij als de gemeente Alphen aan den Rijn niet meer gegevens dan dat het RIVM iedere dag in een overzicht publiceert.

Op dit moment is bij 32 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn het coronavirus officieel vastgesteld. Meerdere Alphenaren liggen in het ziekenhuis, bevestigde burgemeester Liesbeth Spies (CDA) vrijdagmiddag nogmaals. 'Voor sommigen is de situatie best zorgelijk', zei Spies.

546 patiënten overleden

Het RIVM meldde vrijdag dat in heel Nederland 546 mensen zijn overleden aan het coronavirus. Bij 8603 Nederlanders is de besmetting officieel vastgesteld.

Bekijk ook: Interview burgemeester Liesbeth Spies over coronacrisis