Dader doodgereden Kaylee (20) komt na twee jaar vrij, familie woedend

Foto: Omroep West

ALPHEN AAN DEN RIJN - De dader van het doodrijden van Kaylee Marsé op vrijdagavond 8 juli 2022 komt begin volgende maand weer vrij. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) deze week aan de nabestaanden van Kaylee laten weten. Mohamed A. werd in november 2022 veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf, maar komt na twee jaar dus vrij.

De familie is erg boos over het besluit, zegt Kaylees stiefvader Mark Evers tegen het Algemeen Dagblad. 'Of we boos zijn? We zijn pislink. Maar we hebben geen idee wat we hiertegen nog kunnen doen. Dit voelt heel onrechtvaardig. Zeker als je weet wat zo’n man op zijn kerfstok heeft.'

Uit onderzoek bleek dat Mohamed A. met een snelheid van 134 kilometer per uur reed op het moment dat hij Kaylee schepte op de kruising van de Oranje Nassausingel, waarna ze tientallen meters werd meegesleurd. Kaylee overleefde de botsing niet. Ze fietste door rood, bleek uit het onderzoek, maar volgens het OM had de botsing voorkomen kunnen worden als A. zich aan de toegestane snelheid van 70 kilometer per uur had gehouden. 

200 kilometer per uur

Tijdens de rechtszaak bleek dat A. zich vaker schuldig maakte aan forse snelheidsovertredingen in het verkeer. Daarbij haalde hij ook snelheden van rond de 200 kilometer per uur. Het OM eiste een celstraf van vijf jaar, maar hij werd uiteindelijk veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. De aanklager is in hoger beroep gegaan, maar dat laat mogelijk nog een jaar op zich wachten. 

A. zit begin juli twee jaar achter de tralies. Het OM heeft voorgesteld om hem voorlopig vrij te laten. Als hij in het hoger beroep wordt veroordeeld tot een zwaardere straf, dan zal hij alsnog terug de cel in moeten. De directeur van de gevangenis waar A. verblijft zal uiteindelijk moeten gaan beslissen of het verantwoord is om A. vervroegd vrij te laten. 

Lees ook: Vriend van doodgereden Kaylee (20) klimt uit ‘flink dal’ na tragisch telefoongesprek