Definitief: afvalbrengstation vanaf januari op maandagen gesloten

Foto: Studio Alphen

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn blijft per 1 januari 2020 op maandagen dicht. De gemeenteraad is donderdagavond akkoord gegaan met deze bezuinigingsmaatregel. Het afvalbrengstation is na de jaarwisseling van dinsdag tot en met zaterdag (08.00-16.00 uur) open.

Ook moeten inwoners vanaf dan bij het ecopark voor sommige soorten afval betalen. Grof tuin- en snoeiafval, puin, gips en ongepregneerd hout blijven gratis tot één kubieke meter. Daarboven zijn er kosten aan verbonden. Het wegbrengen van personenautobanden met velg, gasflessen, bitumen, geïmpregneerd hout en gemengd verbouwingsafval gaat in alle gevallen geld kosten.

Het grofvuil gaat vanaf januari twee keer per jaar gratis opgehaald worden. Inwoners kunnen met de gemeente Alphen een afspraak maken om het afval op te halen. De maximale hoeveelheid is twee kubieke meter. Bij meer afval moet er bijbetaald worden.

Stemming gemeenteraad (afvalbrengstation)

Voor (26): Nieuw Elan (9), CDA (5), GroenLinks (5), D66 (3), PvdA (2), SGP (1), Wijken en Kernen Belangen (1).

Tegen (12): VVD (6), SP (2), ChristenUnie (2), Beter Alphen (1), RijnGouweLokaal (1).

Stemming gemeenteraad (grofvuil)

Voor (28): Nieuw Elan (9), CDA (5), GroenLinks (5), PvdA (2), SP (2), ChristenUnie (2), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Wijken en Kernen Belangen (1).

Tegen (10): VVD (6), D66 (3), Beter Alphen (1).

38 van de 39 raadsleden waren aanwezig.