Derde nederlaag op rij, Alphense Boys moet een team gaan worden

Alphense Boys Foto: Arjan de Graaf

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het ontbreekt bij Alphense Boys aan teamgevoel. Er wordt onvoldoende als ploeg geopereerd en de spelvreugde is niet op het gewenste niveau. 'We moeten buiten het veld leuke activiteiten gaan doen', luidt de oproep van Kasper Michel richting zijn medespelers en de technische staf na de derde nederlaag op rij. 'Ik mis dat, we hebben nog niets leuks met elkaar gedaan. Als je dat gaat doen, groei je naar elkaar toe en doe je binnen het veld een stapje extra voor een ander.' Michel maakt de vergelijking met ARC. 'Daar gebeurt het wel en dat straalde ARC ook uit toen we in de voorbereidingsfase een oefenwedstrijd tegen hen speelde.'

Aan inzet ontbrak het zaterdag niet tegen Hollandia. Toch gebeurde weer hetzelfde als de voorgaande weken: Alphense Boys is beter dan de tegenstander, creëert kansen (onder meer paal en lat geraakt) maar scoort te weinig; of zoals in de uitwedstrijd tegen Hollandia niet. Twee prachtige schoten van afstand, buiten het bereik van de keeper, in de blessuretijd van de eerste helft en in de openingsminuten van de tweede helft werden Alphense Boys fataal. De doelpunten waren fraai, maar de verdediging verzuimde in te grijpen. Toen Hollandia met tien man verder moest na een rode kaart en Alphense Boys alles-of-niets ging spelen en aanvallend wisselde, viel ook nog de 3-0.

Zeven wedstrijden heeft Alphense Boys gespeeld, twee keer werd er gewonnen en maar liefst vijf keer verloren. 'Dit komt knetterhard aan binnen de club. We hadden de ambitie om bovenin mee te draaien', aldus trainer Hein van Heek. Maar Alphense Boys staat na zeven duels slechts dertiende in de Hoofdklasse A. 'Iedere wedstrijd laten we zien gelijkwaardig of beter te zijn, maar de tegenstander is slimmer in het maken van doelpunten en slimmer in het voorkomen van doelpunten.' Tien, en na zondag mogelijk twaalf, punten staat Alphense Boys achter de koploper. 'We moeten dit op de rit zien te krijgen met z'n allen.'

Scoreverloop Hollandia - Alphense Boys 3-0 (1-0): 1-0 Bart Spil, 2-0 Mukthar Suleiman, 3-0 Mukthar Suleiman.

Hieronder kun je de radio-interviews met Hein van Heek en Kasper Michel beluisteren.