Dierenambulance verrast met melding: ‘Voelden ons gigantisch in de maling genomen’

Foto: Dierenambulance Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - De dierenambulance kreeg afgelopen donderdag een melding vanuit de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen over een verzwakte eend. De eend bleek echter wat anders te zijn.

De dierenambulance trok er nietsvermoedend op uit, omdat zij wel vaker meldingen van de Alphense gevangenis krijgen over dieren die hulp nodig hebben. De eend in kwestie zou van de soort Pecunia Gigantas zijn, een voor de ploeg onbekende soort.

Eenmaal op locatie troffen de leden van de dierenambulance echter geen eend aan, maar een donatie van 1000 euro. ‘We voelden ons gigantisch in de maling genomen’, schrijft de dierenambulance op Facebook. Pecunia Gigantas is latijn en betekent in het Nederlands ‘Geld Reusachtig’, een verwijzing naar Dagobert Duck.

'Ontzettend blij mee' 

‘Op deze manier mogen melders ons wel vaker in de maling nemen,’ schrijft de organisatie. ‘Hier zijn we echt ontzettend blij mee.’

Het personeel van de PI zamelde hun statiegeldflessen en -blikjes in voor het goede doel. Dit jaar ging het opgebrachte geld naar de dierenambulance.

Vorig jaar ging het opgebrachte geld naar stichting TuTu, opgericht door de inmiddels overleden Evert Muis, die zich inzet om gezinnen met een ongeneeslijk zieke ouder tastbare laatste herinneringen te bezorgen.

Lees ook: Vermist kat bram uit delft was twee dagen op avontuur in Alphen