Dit kun je met Koningsdag doen in Benthuizen

BENTHUIZEN – Ook Benthuizen kleurt zaterdag 27 april oranje vanwege Koningsdag. De Evenementencommissie Benthuizen heeft dit jaar weer een aantal activiteiten georganiseerd.

De dag begint om 9.00 uur ’s ochtends met een optocht vanaf Wijkcentrum De Tas voor de jeugd met versierde fietsen, steps en muzikale begeleiding van muziekkorps TTH uit Hazerswoude. Onderweg kiest de jury de drie mooiste voertuigen. De prijsuitreiking vindt plaats rond 10.10 uur.

Vervolgens is er aansluitend tussen 10.00 uur en 13.00 uur een Koningsmarkt op het Prins Willem Alexanderplein. Na het zingen van het Wilhelmus en het hijsen van de Nederlandse vlag wordt de Koningsmarkt officieel geopend.

‘Feest voor jong en oud’

De markt bestaat uit kraampjes, spelletjes en een aantal andere activiteiten. Daarnaast zijn er terrasjes met voedsel en drankjes. Dit jaar bevindt een gedeelte van de Koningsmarkt zich in kerk De Hoeksteen. ‘Het wordt dus weer een echt feest voor jong en oud’, schrijft de organisatie.

Kinderen kunnen ook hun speelgoed verkopen tijdens de markt. Ze mogen zich vanaf 08.30 uur melden bij de kraam van de Evenementencommissie Benthuizen. Ze krijgen dan een plaats toegewezen. Het is echter niet de bedoeling dat de kinderen tafels gebruiken of dat ze andere spullen verkopen dan kinderspeelgoed en kinderspullen, laat de organisatie weten.

Als klap op de vuurpijl kunnen kinderen tot en met 12 jaar om 12.00 uur een verrassing ophalen bij de kraam van de Evenementencommissie Benthuizen.

Lees ook: Bubbelvoetbal, archery tag en opblaas stormbaan: Koningsspelen zijn een sportief feestje

Lees ook: Kampioenschappen buikglijden en optredens tijdens Koningsdag in Koudekerk