Dodelijke steekpartij in Alphen aan den Rijn blijkt familiedrama

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN - De achttienjarige verdachte van de dodelijke steekpartij in een woning aan de Robijnstraat is familie van het dodelijke slachtoffer (16) en de gewonde negentienjarige jongen en 53-jarige vrouw. Dat bevestigt de politie aan Studio Alphen.

Wat de verdachte en slachtoffers precies van elkaar zijn, wil de politie pas op een later moment bekendmaken. De zeventienjarige jongen die buiten gewond raakte, is een toevallige passant en geen familielid. Hij raakte lichtgewond en is bij de huisartsenpost aan zijn verwondingen behandeld.

De twee andere slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn buiten levensgevaar, meldde de politie eerder.

Amsterdam

De steekpartij vond in de nacht van zaterdag op zondag rond 01.00 uur plaats. Het zestienjarige slachtoffer is, nadat hij was neergestoken, de woning uitgevlucht en is later bij het Topaasplantsoen aangetroffen. Agenten hebben nog geprobeerd om de tiener te reanimeren. Het slachtoffer was woonachtig in Amsterdam.

Ook de negentienjarige jongen komt uit de hoofdstad, de 53-jarige vrouw woont in Alphen aan den Rijn. Burgemeester Liesbeth Spies heeft zondagmiddag een korte schriftelijke reactie gegeven op de dodelijke steekpartij. 'Ik betreur dit incident in de familiesfeer en leef mee met de slachtoffers en hun familieleden', aldus Spies.

Onderzoek

De politie heeft heel de nacht onderzoek gedaan in en rond het huis. Mensen die zich nog niet gemeld hebben bij de politie en tips hebben, worden verzocht om contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.