Gepubliceerd op 15 April 2019 om 9.56 uur

Drie broodnodige punten Alphense Boys, wedstrijd ruim half uur gestaakt

ALPHEN AAN DEN RIJN - Voor het eerst sinds 3 februari heeft Alphense Boys weer eens gewonnen. Doordat de laatste zes wedstrijden op rij werden verloren, duikelde Alphense Boys van de rand van de subtop naar de gevarenzone in de Hoofdklasse B. Nog maar twee punten stond Alphense Boys boven de nacompetitiestreep.

Maar na de zege op RKAVV van zondag, dat ook strijdt om de nacompetitie te ontlopen, kan Alphense Boys weer even opgelucht ademhalen. Met nog vijf wedstrijden te spelen hebben de Alphenaren een gaatje van vier punten geslagen. Het verschil tussen de nummers zeven en dertien is slechts zes punten, Alphense Boys staat negende.

Ernstige hoofdblessure

Na afloop werd vooral nagesproken over Niklas Blesgraaf. De verdediger van Alphense Boys kwam aan het begin van de tweede helft hard in botsing met Jeremy van Lochem. Beide spelers knalden met hun hoofden tegen elkaar. Blesgraaf bleef roerloos op de grond liggen en raakte bewusteloos.

35 minuten lag het spel stil. Een ambulance kwam het veld oprijden en de spelers hadden inmiddels de kleedkamers opgezocht. Inmiddels was duidelijk dat Blesgraaf er redelijk goed aan toe leek, weer bij bewustzijn was, alles voelde en zelfs grapjes kon maken. Na een warming-up besloten de spelers de wedstrijd alsnog uit te spelen.

Winst over de streep getrokken

Op dat moment stond Alphense Boys met 2-1 voor. Boris Zanoli scoorde al vroeg met een snoekduik 1-0 en Wessel Meiring promoveerde een fraaie individuele actie tot 2-0. Uit het niets kwam RKAVV op slag van rust terug tot 2-1. Waar Alphense Boys niet wist uit te lopen naar de 3-1, kreeg RKAVV in blessuretijd nog een levensgrote kans. Op wonderbaarlijke wijze ging de bal er niet in.

'Dit mogen we niet meer uit handen geven', stelt Alphense Boys-aanvoerder Thom Nouwens, doelend op de negende plek op de ranglijst en het geslagen gaatje met de concurrentie. 's Avonds kwam de bevestiging uit het ziekenhuis dat het naar omstandigheden goed gaat met Blesgraaf. 'Niklas is inmiddels thuis. Er zijn foto's gemaakt en daar is niks ernstigs op te zien. Hij heeft medicatie gekregen', zegt trainer Hein van Heek opgelucht.

Scoreverloop Alphense Boys - RKAVV 2-1 (2-1): 1-0 Boris Zanoli, 2-0 Wessel Meiring, 2-1 Rico de Boer.

Hieronder kun je de samenvatting van Alphense Boys - RKAVV bekijken, die ook drie dagen lang op televisie wordt uitgezonden, evenals de interviews met Hein van Heek, Thom Nouwens en Boris Zanoli bekijken.
advertentie
.
advertentie