Drie dagen ‘Ik hou van Holland’ Zomerfeest in Aarlanderveen

AARLANDERVEEN - Het is bijna weer tijd voor het Zomerfeest. Maandag 25, dinsdag 26 en woensdag 27 juli loopt Aarlanderveen uit om er een groot feest van te maken.

Het Oranjecomité Aarlanderveen heeft weer een vol programma samengesteld. Met activiteiten voor jong en oud en met ook dit jaar op zaterdagavond 23 juli een extra activiteit.

99ste editie

Het Oranjecomité Aarlanderveen werd in 1923 opgericht ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Wilhelmina. Het Zomerfeest werd eerst in september gehouden, later werd dit de eerste week van augustus, tegenwoordig is het in de laatste week van juli. Aan het begin van de vakantie én vanwege vele feesten in de buurt.

Door corona werd de editie in 2020 teruggebracht tot één dag, vorig jaar kon wel driedaags Zomerfeest met een (aangepast) programma worden georganiseerd. ‘We hebben twee jaar een aangepast programma gehad, maar nu kunnen we gelukkig weer op de ouderwetse manier feesten’, schrijft het Oranjecomité op haar website. Het thema dit jaar is Ik hou van Holland!.

Programma

Het programma kent veel traditionele activiteiten. Maar het Oranjecomité heeft er een extra avondje bij genomen. Zaterdag 23 juli organiseert zij namelijk De Malle Wieken Dorpsquiz. Om 19.00 uur klinkt het startsein in de muziektent. Deelnemers nemen het quizboek mee en proberen vervolgens zo veel mogelijk vragen te beantwoorden en opdrachten te volbrengen. Het boek moet uiterlijk 23.00 uur worden ingeleverd in café Het Oude Rechthuis. Aanmelden kan via hetoranjecomite@mac.com.

Maandag 25 juli

10.00-12.00 uur Fietstocht, vertrek Het Oude Rechthuis

10.00-11.00 uur Fiets/speurtocht voor kinderen vanaf 12 jaar (onder begeleiding), vertrek Het Oude Rechthuis

18.45 uur Volleybal vanaf 16 jaar, aanmelden tot en met vrijdag 22 juli bij volleybalaarlanderveen@gmail.com.

19.30 uur Zomerfeestavond vanaf 65 jaar, in het Dorpshuis

20.00 uur Start kermis in de Stationsstraat. Kermis is ook dinsdag en woensdag geopend.

Dinsdag 26 juli

9.30 uur Kleedjesmarkt voor jeugd tot en met 15 jaar, op de Kerkvaartsweg/Vd Leeplein

9.30-13.00 uur Ambachtenmarkt, op de Kerkvaartsweg/Vd Leeplein

11.00 uur Kindertheater met Clown Kees, op Kerkvaartsweg/Vd Leeplein

Aansluitend Pannenkoeken versieren voor alle kinderen tot en met groep 8.

14.00 uur Sport en spel voor kinderen tot en met 15 jaar, op het activiteitenterrein. Op de dijk is een groot parcours uitgezet met allerlei spellen. Teams van twee personen gaan de strijd met elkaar aan.

14.00 uur Buikglijden en springkussen voor basisschoolleerlingen, op het activiteitenterrein bij de dijk.

17.00 uur Kinderdisco tot 8 jaar, in Het Oude Rechthuis. Leukst verklede kind wint een prijs.

18.00 uur Swingo voor 8- tot 14-jarigen, in Het Oude Rechthuis. Bij binnenkomst krijgen de kinderen een bingokaart en proberen deze zo snel mogelijk vol te krijgen met de gedraaide muziek.

19.30 uur Bierhappen, naast Het Oude Rechthuis, vanaf 16 jaar (16- en 17-jarigen happen water).

Woensdag 27 juli

9.00 uur Presentatie deelnemende tractoren, aan de Kerkvaartsweg

9.30 uur Ringrijden met landbouwtractoren vanaf 16 jaar. Wie de meeste ringen steekt en niet te langzaam rijdt, wint de wisselbeker.

14.00 uur Sport en spel, parcours van dinsdag op het activiteitenterrein, maar aangepast, omdat de deelnemers deze middag 16 jaar en ouder zijn.

14.00 uur Activiteiten voor kinderen, verzorgd door Alphen Vitaal op het activiteitenterrein, met buikglijden en luchtkussen, voor kinderen van de basisschool. De jongste kinderen kunnen knutselen. 

14.00 uur Pétanque voor alle leeftijden op voormalig terrein van Vlietbouw, naast Het Oude Rechthuis.

19.30 uur Levende stoelendans vanaf 16 jaar, in de Dorpsstraat.

Aanvullende info

Voor het uitgebreide programma, ga naar de website van het Oranjecomité.