Drie maanden cel voor messentrekker Scala College

ALPHEN AAN DEN RIJN - Ramon M. (45), de man die op 6 maart met twee grote messen dreigde tegen een groep leerlingen van het Scala College in Alphen aan de Rijn is dinsdag veroordeeld tot een celstraf van drie maanden waarvan twee maanden en acht dagen voorwaardelijk. Dat meldt Omroep West, die mede namens Studio Alphen de rechtszaak bijwoonde.

De man is volgens de rechter verminderd toerekeningsvatbaar en moet daarom onder behandeling blijven. Volgens M. handelde hij uit zelfverdediging, omdat hij 'geterroriseerd' werd door de leerlingen. Drie weken voor het incident werd hij mishandeld door een leerling van de school. 'Ik was wanhopig', zei M. twee weken geleden tijdens de zitting. Op 6 maart knapte er iets bij hem, legde zijn advocaat uit. Zij sprak van 'actie en reactie'.

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste een celstraf van een half jaar, waarvan vijf maanden en acht dagen voorwaardelijk. De opgelegde celstraf is conform het voorarrest van M., dat betekent dat hij niet meer de gevangenis in hoeft.

Lees ook: OM: leerling heeft messentrekker Scala College eerder mishandeld