OM: leerling heeft messentrekker Scala College eerder mishandeld

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Het Openbaar Ministerie bevestigt dat een leerling wordt vervolgd bij de rechtbank, omdat hij in een eerder stadium de man zou hebben mishandeld die in maart met twee grote messen scholieren en leraren op het schoolplein van het Scala College heeft bedreigd. Dat gebeurt medio september achter gesloten deuren, omdat de jongen minderjarig is.

De zeventienjarige scholier zou de man onder schooltijd in winkelcentrum Ridderhof hebben mishandeld. Volgens omstanders waren daar meer jongeren bij aanwezig. Dat wil het Openbaar Ministerie nog niet bevestigen, dat wordt duidelijk tijdens de zitting in de rechtbank. Wat wel vast staat is dat één tiener is aangeklaagd en zich voor de rechter moet verantwoorden.

'Leerlingen treiterden de messentrekker'

Begin maart stormde de inmiddels 45-jarige Ramon M. rond het middaguur het schoolplein van het Scala College aan de Diamantstraat op. Met twee grote messen bedreigde hij op het plein aanwezige scholieren en leraren. Een groepje leerlingen wist de man met succes te verjagen, zonder dat iemand gewond raakte. Anderen sloegen op de vlucht.

De messentrekker, die korte tijd na het schoolpleinincident werd aangehouden door de politie, woont een paar honderd meter van de school af in een zorginstelling. Volgens leerlingen zou de verwarde man al een aantal weken worden uitgedaagd en gepest door scholieren van het Scala College.

Antonella Carletti, vestigingsdirecteur van het Scala College, heeft dat altijd ontkend en gezegd zich niet te herkennen in het beeld dat leerlingen omwonenden zouden treiteren. Ramon M., de man die op 6 maart met de messen het schoolplein op stierde, staat dinsdag (vandaag) voor de rechter.

Lees ook: Dinsdag 21 augustus meer duidelijkheid over messenincident Scala College