Gepubliceerd op 24 Maart 2020 om 14.09 uur

Drie nieuwe coronabesmettingen in gemeente Alphen: 20 in totaal

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het aantal coronapatiënten in de gemeente Alphen is in de afgelopen 24 uur opgelopen van zeventien naar twintig. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag om 14.00 uur bekendgemaakt.

Naar alle waarschijnlijkheid ligt het werkelijke aantal coronabesmettingen in de gemeente Alphen hoger. Dit komt omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Dagelijks publiceert het RIVM nieuwe coronacijfers. Het instituut meldde maandag geen nieuwe besmettingen in Alphen. In de vijf dagen daarvoor werd het coronavirus ieder etmaal bij inwoners van de gemeente Alphen vastgesteld.

5560 besmettingen, 276 doden

Het RIVM heeft bekendgemaakt dat dinsdag om 14.00 uur bij 5560 Nederlanders het coronavirus is vastgesteld. Dat zijn er 811 meer dan een dag eerder. In totaal zijn 276 mensen overleden aan de ziekte, 63 in de voorbije 24 uur. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar. 1495 patiënten zijn opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

'Het aantal gemelde patiënten en overleden patiënten kan per dag verschillen om verschillende redenen', meldt het RIVM dinsdag. 'Zo zien we dat overleden patiënten niet altijd op dezelfde dag gemeld worden. Dat de aantallen per dag schommelen zegt nog niets over het effect van de maatregelen die sinds half maart ingesteld zijn. Naar verwachting zal dat effect pas eind deze week of begin volgende week te zien zijn.'

advertentie
 
advertentie