Eerste arbeidsmigranten in huisvesting aan Genielaan in Alphen aan den Rijn

Geniestraat Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Vrijdag wordt het eerste gebouw aan de Geniestraat in Alphen aan den Rijn in gebruik genomen als huisvestingsplek voor arbeidsmigranten. Een bedrijfsgebouw is verbouwd om in totaal 148 arbeidsmigranten onder te brengen.

Een ander gebouw op hetzelfde terrein wordt nog verbouwd, daar worden nog eens 128 arbeidsmigranten gehuisvest. Naar verwachting is dat gebouw dit najaar gereed. In totaal worden er op die manier 276 mensen opgevangen, verspreid over 138 tweepersoons woonunits.

'Onderdeel van de vergunningverlening door de gemeente was een door de exploitant op te stellen en na te leven beheerplan', meldt de gemeente Alphen aan den Rijn. In dat plan zijn onder andere afspraken gemaakt over de aanwezigheid van een beheerder en een (nacht)register.

Bezwaren

Nadat bekend werd dat de kantoorgebouwen zouden worden omgebouwd tot huisvestingsplek voor arbeidsmigranten werden er bezwaren ingediend bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Deze bezwaren zijn afgewezen.

In de gemeente is behoefte aan meer huisvesting voor arbeidsmigranten, zo'n twee- tot drieduizend bedden. Wethouder Leo Maat (GroenLinks) is bezig met een beleidsplan over dit onderwerp, daar debatteert de Alphense gemeenteraad binnenkort over.

Lees ook: Gemeente Alphen zoekt slaapplekken voor 2000 tot 3000 arbeidsmigranten