Emoties bij Rijnvicus na winnen VOAWARD: ‘Deze prijs raakt me echt’

Gepubliceerd op 10 januari 2020 om 14.00 uur

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Rijnvicus is ervandoor gegaan met de hoofdprijs tijdens de VOAWARDS, de opvolger van de Onderneming van het Jaar-verkiezing van ondernemingsvereniging VOA. De sociale werkplaats in Alphen aan den Rijn won donderdagavond in de categorie MKB XL.

Bij Rijnvicus (voorheen SWA) werken 2000 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij werken voor Rijnvicus of worden door Rijnvicus begeleid naar passend werk. Vorig jaar zijn ongeveer 400 Rijnvicus-medewerkers aan het werk geholpen. 'Het raakt me echt dat we deze prijs krijgen', zegt de geëmotioneerde directeur Jan de Vries.

'We werken dag en nacht met al die mensen die het soms redden. Dat vergt heel veel energie en geduld. En dan lukt het ons toch. Zo gaaf om hen weer betekenis te geven met een mooie baan', aldus De Vries. Eén van zijn werknemers toont met tranen in zijn ogen trots de trofee. 'Ik vind het een eer, voor een prijs als deze doe je het allemaal.'

Vijf categorieën

Dit jaar wordt er voor het eerst niet één bedrijf van het jaar gekozen, maar zijn er vijf winnaars in vijf verschillende categorieën. Buntsma Autoschade won in de categorie MKB. 'Een kroon op het werk', reageert eigenaar Willem Verheul. 'Wie weet kan ik het stokje in de toekomst overgeven aan de jeugd. Ik heb enorm veel energie gestoken in Buntsma om het bedrijf te krijgen zoals het nu is.'

TOF Touch of Fashion won de horeca en retail-prijs. De beste zzp'er van het jaar is Marc Veldkamp (Bikekoerier Alphen) en de startersprijs werd door Esports Game Arena in de wacht gesleept.

advertentie advertentie