Enorme drukte bij coffeeshops na nieuwe maatregelen coronavirus

Foto: Bob Huikeshoven

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij de coffeeshops in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn is het zondagmiddag enorm druk. Tijdens een persconferentie maakte het kabinet bekend dat eet- en drinkgelegenheden om 18.00 uur de deuren moeten sluiten. Die maatregel geldt ook voor coffeeshops.

Het kabinet maakte zondagmiddag bekend dat alle scholen en kinderopvanglocaties vanaf maandag tot en met 6 april dicht blijven. Diezelfde maatregel geldt ook voor eet- en drinkgelegenheden in Nederland, zij dienen de deuren zondag om 18.00 uur te sluiten. Ook sport- en fitnessclubs, sauna's, seksclubs en coffeeshops moeten dicht.

De drukte bij de coffeeshops in Alphen aan den Rijn is niet uniek. Op sociale media worden massaal foto's en video's gedeeld van drukte bij coffeeshops door heel Nederland.

Examenleerlingen krijgen prioriteit

De scholen en kinderdagverblijven blijven alleen open voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Eindexamenleerlingen krijgen extra prioriteit om vanuit huis onderwijs te volgen.

Lees ook: Alle scholen, kinderopvanglocaties en horeca in Nederland dicht vanwege coronacrisis