Enorme ravage Vermeulen Groep na grote brand, voor miljoenen euro’s schade

HAZERSWOUDE-DORP/BENTHUIZEN - De ravage is enorm, een dag na de zeer grote brand bij Vermeulen Groep. Een tientallen meters lange loods van het bedrijf dat gespecialiseerd is in wegwerkzaamheden stond zondag in lichterlaaie. Asfaltmachines, tractoren en walsen zijn door de vlammenzee verwoest. Er is voor miljoenen euro's aan schade.

'Het lijkt wel een soort oorlogsgebied', zegt commercieel directeur Zwiep Vermeulen. Samen met zijn broer Albert (algemeen directeur) en zus Elizabeth (financieel directeur) vormt hij de directie van het familiebedrijf dat gevestigd zit langs de Hoogeveenseweg (N209) tussen Benthuizen en Hazerswoude-Dorp.

Op maandag nemen zij de schade op en regelen tal van verzekeringszaken. 'Medewerkers van ons staan te huilen. Dat betekent dat het hen veel doet', voegt Albert toe. 'Wij krijgen heel veel steunbetuigingen en dat doet ons heel veel goed.'

Dagelijkse werkzaamheden

Hoe gek het wellicht ook klinkt, het dagelijkse werk is maandag 'gewoon' doorgegaan. Een deel van de voertuigen stond buiten de loods opgeslagen en ook het personeel is aan de slag gegaan. 'Wij hebben gisteren als een zwarte dag afgesloten en gaan nu met vertrouwen opbouwen', besluit Elizabeth.