2875 euro voor goede doel door Boskoopse carnavalsvereniging: ‘Het is niet alleen maar een zuipfeest’

Foto: Roos Houtman

BOSKOOP – Heel veel lege statiegeldblikjes en consumptiemuntjes; hiermee heeft de Boskoopse carnavalsvereniging De Krooshappers 2875 euro opgehaald voor de Sarcoïdose Belangenvereniging Nederland. Op zaterdag 13 april werd de cheque overhandigd.

Neurosarcoïdose is een zeldzame ziekte die ontstekingen in het lichaam veroorzaakt. De oorzaak is tot nu toe onbekend en er bestaat nog geen genezing voor. Het is een multisysteemziekte: een ziekte die in het gehele lichaam voor kan komen en vaak op meerdere plaatsen tegelijk.  

‘De prins en hofdame kiezen elk jaar een goed doel uit, waarna er samen wordt gekeken hoe we daarvoor geld in gaan zamelen en in welke mate’, legt Gydo Timmerman van carnavalsvereniging De Krooshappers uit. ‘Vanuit de optochtcommissie hebben we besloten om tijdens afgelopen optocht alle statiegeldblikjes in te zamelen en dat geld aan het gekozen goede doel te doneren.’

Er is gekozen voor het inzamelen van blikjes zodat er niet veel meer op straat zou achterblijven en omdat het een leuk bedrag kan opleveren. ‘Alleen al met alle ingezamelde blikjes hebben we 710 euro weten in te zamelen. Dat is geweldig om te zien. Carnaval is echt niet alleen een ‘zuipfeest’, maar het is ook een manier om er voor anderen te zijn’, besluit Timmerman.

Hart onder de riem

Naast het inzamelen van statiegeldblikjes zijn er consumptiemuntjes ingezameld, dit naar een idee van het prinsenduo Tom en Mike Verlaan en hofdame Maybel Boere. Die combinatie heeft uiteindelijk geleid tot een bedrag van 2875 euro. Met de keuze van het goede doel willen de prinsen en hofdame mede-Boskoper Marcel van den Nieuwendijk een hart onder de riem steken; hij lijdt aan deze zeldzame ziekte.