Femke Pluim opgevolgd als Nederlands kampioene door andere AAV ‘36-er, beachvolleybalgoud Van der Loo

Foto: Björn Parée

ALPHEN AAN DEN RIJN/BOSKOOP - Sanne Rombouts is Nederlands kampioen polsstokhoogspringen geworden. Pas één jaar doet de Alphense aan atletiek en meteen heeft de voormalig turnster van DOS uit Alphen aan den Rijn een nationale titel te pakken.

Rombouts kwam tijdens de NK in Breda dit weekend tot 4,20 meter. Ook Marijke Wijnmaalen noteerde dezelfde hoogte. Omdat Rombouts van 4,10 meter over 4,20 meter sprong en Wijnmaalen daar een tussensprong op 4,15 meter voor nodig had, is Rombouts Nederlands kampioen. Zowel Rombouts als Wijnmaalen kwamen niet over respectievelijk 4,30 en 4,25 meter heen.

Daarmee heeft AAV '36, de atletiekvereniging uit Alphen aan den Rijn, een opvolger voor clubboegbeeld Femke Pluim. De olympiër van 2016 pakte vorig jaar de titel. Toen was 4,25 meter voldoende voor Pluim, eveneens ex-turnster, om voor de zesde keer in haar loopbaan Nederlands kampioen te worden.

Sam van der Loo

De nationale beachvolleybaltitel is naar Sam van der Loo gegaan. De Boskoper won samen met gelegenheidspartner Steven van de Velde in de finale van Thijs Nijeboer/Mart van Werkhoven. Het werd 21-16, 21-19.

Lees ook: Maureen Koster, opnieuw naar Olympische Spelen, kijkt nu anders naar de sport: 'Ik was alleen maar bezig met presteren'