Fietsster (20) overleden na botsing in Alphen, automobilist aangehouden

Foto: John van der Tol

ALPHEN AAN DEN RIJN - Een fietsster is vrijdagavond overleden na een botsing met een auto in Alphen aan den Rijn. Het slachtoffer is een 20-jarige vrouw, meldt de politie. Het noodlottige ongeval gebeurde rond 23.00 uur op het kruispunt van de Oranje Nassausingel en de Thorbeckestraat. De bestuurder van de auto, een 24-jarige man uit Boskoop, is aangehouden en wordt verhoord. Dat meldt Omroep West, mediapartner van Studio Alphen.

De 20-jarige vrouw overleed na de botsing ter plekke aan haar verwondingen. Haar familie is op de hoogte gesteld. Hoe het ongeluk precies kon gebeuren, is nog niet bekend. Op foto's is te zien dat de betreffende auto flink is beschadigd. Het dak en de voorruit zijn compleet ingedeukt. Er werd een brandweertent om de auto heen geplaatst om onderzoek te doen.

De 24-jarige man uit Boskoop zit nog vast. Hij raakte lichtgewond bij het ongeval en is als verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het ongeval wordt onderzocht. Ook is er een bloedonderzoek bij hem afgenomen.

Getuigen

Het betrokken voertuig, een zwarte Peugeot 308, reed uit de richting van De Bijlen over de Oranje Nassausingel. De politie is op zoek naar getuigen die de auto eerder in de omgeving zagen rijden en het rijgedrag van de automobilist mogelijk opviel. Zij worden verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844.