Foutje bedankt: bord voor wegafsluiting in centrum Alphen aan den Rijn blijkt niet te kloppen

Foto: Studio Alphen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Bezoekers van het centrum in Alphen aan den Rijn zullen gek op hebben gekeken. In de Pieter Doelmanstraat hangt een verkeersbord waarop staat dat de straat van 29 april tot 31 december afgesloten zal zijn.

Er is echter gebleken dat er een fout is gemaakt met het bord, want het gaat om een afsluiting van 29 april tot 3 mei. Dat laat de gemeente Alphen aan den Rijn weten aan Studio Alphen. De kruising tussen Raadhuisstraat, van Boetzelaersstraat en Van Mandersloostraat is dan afgesloten in verband met de reconstructie van de Raadhuisstraat. Na deze periode zullen ze in de Raadhuisstraat verder gaan met de werkzaamheden.

Het is niet de eerste keer dat de gemeente fouten heeft gemaakt met het plaatsen van borden. Afgelopen jaar werd in Hazerswoude-Rijndijk een plaatsnaambord geplaatst met alleen 'Rijndijk'. In dezelfde plaats werden ook een aantal verkeerd gespelde straatnaamborden geplaatst. De fouten zijn waarschijnlijk gemaakt door de aannemer die de borden plaatst, laat de gemeente weten. Ondertussen is het bord vervangen door de aannemer.

Lees ook: Geblunder met nieuw plaatsnaambord, Hazerswoude vergeten

Lees ook: Recent geplaatste straatnaambordjes Hazerswoude-Rijndijk verkeerd gespeld