Geblesseerde Tim Coronel geeft samen met Tom op in Dakar Rally

ALPHEN AAN DEN RIJN - Tim en Tom Coronel gaan niet meer van start in de achtste etappe van de Dakar Rally. Tim heeft te veel last van zijn rug na een crash in de zesde etappe afgelopen vrijdag. 'Gezondheid gaat voor', zegt Tom vanuit het bivak in Al Dawadimi (Saoedi-Arabië). Voor Tim en Tom is dit allebei de derde Dakar-exit in hun carrière.

Intensieve fysiotherapie op de rustdag zaterdag leek te helpen en zondag gingen de tweelingbroers dan ook van start in de zevende etappe. Dat ging, maar het was niet van harte. Op bijna driekwartier achterstand van de etappewinnaar finishten de Coronelletjes, die daarmee zakten - in hun beste Dakar Rally ooit tot dan toe - naar de negentiende plek in het algemeen klassement.

Maandagochtend bleek het echter 'helemaal mis' met de rug van Tim Coronel (49) uit Alphen aan den Rijn. 'Hij kan amper lopen', meldt Tom. 'Hij heeft de Dakar nu vijftien keer gedaan, ik tien keer. Volgend jaar is er weer één.' En in 2024 nóg één, want Tim en Tom hebben een driejarig contract afgesloten met de huidige autobouwer.

Een uitgebreide compilatie van de eerste week Dakar Rally van Tim en Tom Coronel kun je onderaan dit artikel bekijken. De samenvatting wordt vanaf maandag ook drie dagen lang uitgezonden op televisie.