Geen 20 van Alphen in 2021: te veel onzekerheid over coronasituatie

Foto: John Wiersma Fotografie

ALPHEN AAN DEN RIJN - De 20 van Alphen gaat volgend jaar niet door. Niet op 7 maart en ook niet op een ander moment in 2021. De grote onzekerheid over de situatie rond het coronavirus, in combinatie met het moment dat aanstaande is om financieel-gebonden afspraken met leveranciers te maken, is voor de organisatie de aanleiding geweest om drie maanden voor het hardloopevenement de knoop door te hakken.

'We wilden niets liever dan dat de 20 van Alphen in 2021 gewoon doorgang kon vinden', zegt Ronald Verkade, voorzitter van de 20 van Alphen, in een persbericht. 'Het was dan ook een lastige beslissing. We hebben ook lange tijd ons best gedaan om de anderhalvemetereditie te kunnen organiseren. Echter, we krijgen het niet rond.'

Voor het eerst sinds 1953 gaat de voorjaarsklassieker, waar jaarlijks ruim 8000 mensen aan deelnemen, niet door. Dit jaar was de 20 van Alphen het laatste grote evenement dat doorging voor de coronapandemie. Een dag na de 20 van Alphen werd de eerste coronabesmetting in Alphen vastgesteld. Op 13 maart 2022 moet de eerstvolgende editie van de 20 van Alphen plaatshebben in en rond Alphen aan den Rijn.

Lees ook: Plan B 20 van Alphen, organisatie werkt aan 'anderhalvemetereditie'