Geen doden, een gewonde bij ramp Koningin Julianabrug

ALPHEN AAN DEN RIJN - Bij de ramp met de Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn zijn maandag hoogstwaarschijnlijk geen doden gevallen. Dat hebben burgemeester Liesbeth Spies en brandweer Hollands-Midden maandag rond 22.30 uur gezegd.

Dat was het moment dat de uitgebreide zoektocht van twee USAR-teams met vijf speurhonden stopte. 'Ondanks dat we het nauwelijks hebben durven geloven toen we de beelden zagen, lijkt de conclusie op dit moment te zijn dat er geen slachtoffers zijn', aldus Spies. 'We kunnen dit concluderen op basis van verklaringen van getuigen en het feit dat niemand als vermist is aangemerkt', voegt een brandweerwoordvoerder daar aan toe.

Het reddingsteam heeft met speurhonden gezocht naar mensen onder het puin. 'Pas als we alle brokstukken hebben verwijderd kunnen we het pas met 100 procent zekerheid zeggen dat er geen slachtoffers zijn. Maar we gaan er niet van uit', aldus de brandweer. De reddingsoperatie heeft ongeveer zeven uur in beslag genomen. Wel is er heel veel schade aan woningen en de kade.

Er zijn drie personen onder het puin vandaan gekomen. Twee konden dat op eigen gelegenheid doen, een met behulp van hulpdiensten. Dat is de enige gewonde tot nu toe. Hij is lichtgewond aan zijn heup geraakt. Zijn hond is overleden. De anderen die in getroffen panden aanwezig waren, zijn ongedeerd naar buiten gekomen. De eigenaresse van de winkel waar die mensen in stonden vertelt bij Studio Alphen haar verhaal.