Geen Hoekstock Festival en Open Kwekerijdag vanwege coronacrisis, Zomerspektakel wacht af

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Het jaarlijkse Hoekstock Festival in Koudekerk aan den Rijn gaat dit jaar niet door. Café De Hoek geeft lokale en regionale artiesten ieder jaar een podium op zijn eigen festival. Maar de coronacrisis gooit roet in het eten. De organisatie wacht niet af of de regering toestaat dat festivals op 12 en 13 juni door mogen gaan.

Ook door de Open Kwekerijdag in Boskoop kan een streep. Op 20 juni verwachtte de organisatie ruim 5000 bezoekers bij de boomkwekerijen aan de Compierekade en Burgemeester Smitsweg. Omdat het geen optie is om de Open Kwekerijdag dit najaar te houden, is de eerstvolgende Open Kwekerijdag op zaterdag 19 juni 2021.

Zomerspektakel aan het Meer

Tot 1 juni zijn alle evenementen in Nederland waar een vergunning voor afgegeven moet worden verboden. Wat betekent dat voor het Zomerspektakel aan het Meer, dat van 5 tot en met 7 juni tienduizenden bezoekers hoopt te verwachten op het evenemententerrein bij de Zegerplas in Alphen aan den Rijn?

De organisatie heeft dinsdag voor het eerst gereageerd op sociale media. 'Wij krijgen veel vragen over het wel of niet doorgaan van het Zomerspektakel. Op dit moment kunnen wij daar helaas nog geen duidelijk antwoord op geven. Wij houden de ontwikkelingen en richtlijnen van het RIVM in de gaten met betrekking tot ons festival.'