Geen problemen Koningin Julianabrug gevonden aan kant van de Emmalaan

Foto: Mike Mourits
Foto: Mike Mourits

ALPHEN AAN DEN RIJN - Waar de aanbrug van de Koningin Julianabrug aan de kant van de Hooftstraat kampt met een scheur in het fietspad, is dat aan de kant van de Emmalaan niet het geval. Ook aan die kant van de brug zijn er inspecties uitgevoerd, maar daar zijn geen problemen gevonden. Dat laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

Vorige week is ook de asfaltlaag aan de westkant van de brug gefreesd. 'Er is geen scheurvorming of slechte technische staat van de wapening geconstateerd op deze locatie', meldt de woordvoerder. In de Hooftstraat is inmiddels begonnen met het stutten van de aanbrug. Zolang die werkzaamheden duren is het voor alle verkeer niet mogelijk om daar onder de brug door te gaan.

Gemotoriseerd verkeer kan voorlopig slechts in één richting over de Koningin Julianabrug. Verkeer vanuit de kant van de Lijsterlaan wordt omgeleid. Voetgangers en fietsers kunnen in beide richtingen over de brug, waarbij fietsers over één van de rijbanen worden geleid.

Gladde rijplaten

Om fietsers van het fietspad op de rijbaan van de brug te krijgen, liggen er verschillende rijplaten. Die hebben in de afgelopen dagen voor meerdere valpartijen gezorgd, doordat ze - met name blij slecht weer - glad zijn.

De woordvoerder van de gemeente Alphen aan den Rijn kondigt aan dat alle rijplaten worden weggehaald. 'Onder de rijplaten is asfalt aangebracht, dat asfalt moest nog uitharden.'

Lees ook: Koningin Julianabrug wordt gestut, Hooftstraat voorlopig afgesloten