Gemeente Alphen: enkele coronaboetes uitgeschreven afgelopen weekeinde

Foto: John Wiersma (Jovimedia.nl)

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Politieagenten en boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren) hebben afgelopen weekeinde enkele bekeuringen uitgedeeld aan mensen die geen anderhalve meter afstand van elkaar hielden. Dat laat de gemeente Alphen maandagmiddag desgevraagd weten.

Hoeveel boetes exact zijn uitgeschreven in de gemeente Alphen aan den Rijn, wordt niet bekendgemaakt. Gemeente-boa's hebben één bekeuring gegeven, de politie spreekt van enkelen maar wil geen precies aantal noemen. De gemeente voegt eraan toe dat boa's elf waarschuwingen hebben gegeven.

'Wij blijven zo lang mogelijk de persoonsgerichte benadering hanteren, dus mensen aanspreken en desnoods beboeten. Ons doel is de openbare ruimte zoveel mogelijk open te houden, zodat mensen die zich aan de regels houden wel buiten kunnen verblijven', aldus een gemeentewoordvoerder.

Jongeren punt van zorg, zaterdagmarkten blijven

Sinds donderdagavond is een nieuwe noodverordening van kracht. Dat betekent dat wie de coronaregels overtreedt ook daadwerkelijk beboet kan worden. De gemeente Alphen spreekt van een rustig verlopen weekend. Er waren niet teveel mensen op de been waardoor geen gebieden afgesloten moesten worden. Groepen jongeren blijven echter een punt van zorg.

Kooplieden en bezoekers van de zaterdagmarkten hebben zich volgens de gemeente Alphen goed aan de richtlijnen gehouden, waardoor beide markten met alleen food-ondernemers in Alphen aan den Rijn en Boskoop op 4 april door mogen gaan. Of de markt na deze week door kan gaan, is afhankelijk van de kabinetsmaatregelen per 6 april.

Bekijk ook: Interview burgemeester Liesbeth Spies over coronacrisis