Alphen gaat weer geld reserveren voor renovatie sportvelden

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeente Alphen gaat toch weer structureel geld reserveren voor het dagelijks beheer, onderhoud en renovaties van sportvelden. De Alphense gemeenteraad was daar juist in de vorige regeerperiode mee gestopt.

In de afgelopen jaren is de gemeente Alphen het traject 'Nieuw en Anders' gestart. De gemeente Alphen levert weliswaar een bijdrage als een sportcomplex een nieuw veld nodig heeft, maar tegelijkertijd doet de gemeente een groter beroep op verenigingen zelf. Verenigingen moeten voldoen aan de doelstelling van 'Nieuw en Anders'. Als een voetbalclub een kunstgrasveld wil, moet de club het bedrag voor een groot gedeelte zelf ophoesten en ook andere gebruikers toelaten op het nieuwe kunstgrasveld. Op deze manier zijn de voorbije jaren zeven velden medegefinancierd.

'Dit blijkt echter niet voor iedere vervanging een oplossing te zijn. Daarom is het nodig structureel budget voor de renovatie en vervanging van sportvelden beschikbaar te stellen', meent wethouder Gert-Jan Schotanus (Nieuw Elan). Vanaf 2020 gaat de gemeente Alphen ieder jaar een half miljoen euro reserveren voor de sportvelden.

Stemming gemeenteraad

Voor (37): Nieuw Elan (9), VVD (6), CDA (5), GroenLinks (5), D66 (3), ChristenUnie (2), SP (2), PvdA (1), Beter Alphen (1), SGP (1), RijnGouweLokaal (1), Lijst Bontekoe (1).

Tegen (0): n.v.t.

37 van de 39 raadsleden waren aanwezig