Gepubliceerd op 28 Januari 2020 om 8.29 uur

Komt er vuurwerkverbod in hele gemeente Alphen? Donderdag debat in gemeenteraad

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn gaat aanstaande donderdag debatteren over het volledig vuurwerkvrij maken van de gemeente Alphen. GroenLinks en SGP dienen tijdens de gemeenteraadsvergadering een motie in om het vuurwerkverbod af te dwingen.

Als het aan in ieder geval deze twee politieke partijen ligt is het afsteken van consumentenvuurwerk in Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Benthuizen, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Koudekerk aan den Rijn en Zwammerdam verboden tijdens de aankomende jaarwisseling. Tijdens oud en nieuw is dit jaar voor ruim 40.000 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Ook brandden vier auto's uit.

Enkele grote steden in Nederland hebben aangekondigd een algeheel afsteekverbod voor consumentenvuurwerk af te geven voor oud en nieuw 2020-2021. Als het aan GroenLinks en SGP ligt wordt wel onderzocht of of er op één of meerdere locaties in de gemeente Alphen professionele vuurwerkshows georganiseerd kunnen worden.

Lees ook: 'Geen algeheel vuurwerkverbod in Alphen tijdens oud en nieuw'

advertentie
 
advertentie