Gepubliceerd op 07 Januari 2020 om 17.28 uur

Schadebedrag vuurwerkvernielingen meer dan verdubbeld

GEMEENTE ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is door vuurwerk voor 40.000 euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen. Dat is de eerste schatting die de gemeente Alphen een week na oud en nieuw heeft gemaakt. Vorig jaar was voor 15.000 euro aan schade veroorzaakt.

'Het gaat om schade aan prullenbakken, vuilcontainers, wegmeubilair en een fietstunnel. Dat is niet eens de schade aan bushokjes, auto's of woningen', zegt burgemeester Liesbeth Spies (CDA). In totaal zijn 55 prullenbakken vernield, waarvan 48 al ruim voor de jaarwisseling. 21 bushokjes zijn gesneuveld tijdens oud en nieuw.

'Ik vind het erg fors. Kennelijk zijn er heel veel mensen die het leuk vinden om sinds medio oktober proberen om vuilnisbakken op te blazen. Ik vraag me werkelijk af waar mensen mee bezig zijn om op deze manier eigendommen van anderen te vernielen', aldus Spies.

Minder incidenten, wel zwaardere incidenten

Het aantal incidenten tijdens oud en nieuw ligt lager dan een jaar eerder. Wel zijn de vernielingen zwaarder. Zo zijn vier voertuigen in vlammen opgegaan tijdens de jaarwisseling. In Boskoop veroorzaakten jongeren problemen. Ook is in twee gevallen met vuurwerk naar politieagenten gegooid.

Hieronder is het radio-interview met burgemeester Liesbeth Spies (CDA) te beluisteren.
advertentie
 
advertentie